Access Bars ®

Hanneke, hoe ben je erbij gekomen om Access Bars te gaan doen?

 

Nou inmiddels ben ik er achter dat dit soort dingen zich in mijn leven aanbieden. Net als bij iedereen.. ja, ook bij jou. Alleen, zie je ze? En wanneer pak je ze?

Voor de Access Bars is het bij mij als volgt gegaan. Ongeveer vier jaar geleden werd ik door twee personen getagd op facebook bij een bericht over deze cursus: Hanneke is dit niet iets voor jouw!? Ik dacht: ‘mmm, net nieuw in Nederland…’, ‘mmm, klinkt wel héél bijzonder, te mooi en te vaag…’(hoezo oordelen en overtuigingen denk ik nu)

Vorig jaar kwam ik het weer tegen op facebook en toen werd ik zelf wel beetje nieuwsgierig. En kan ik hier punten voor krijgen voor mijn beroepsverening? Hé ja, inmiddels wel!

Eind vorig jaar belde een vriendin op die ik had leren kennen op een andere cursus. ‘Ik ben vrijdag in Zwolle, ben je thuis, dan kom ik even een kopje koffie drinken’. Ze kwam binnen en na 10 minuten vertelde ze me enthousiast over een nieuwe cursus die ze had gedaan. Je raadt het al, Acces Bars!

En zo reed ik eind januari naar Heiloo. Wat ga ik in vredesnaam doen vroeg ik mezelf af in de auto. Ik laat het allemaal maar over me heen komen dacht ik. En dat was goed.

 

De cursus Acces Bars gedaan en ik ben verbaasd over de ervaringen van een ieder:

 • mooie en immense beleving!
 • mijn hoofd voelt leeg, ik heb weer ruimte en rust in mijn hoofd
 • mensen die knopen door hakken (werk en/of privé)
 • super zen-gevoel.
 • minder druk maken om dingen.
 • eerst twee weken depressieve gevoelens gehad, daarna grote knopen doorgehakt qua werk en privé. Wat voelt dit goed zeg.
 • eerste dagen was ik erg moe maar wel heerlijk rustig. Ik merk nog steeds het positieve effect….minder snel stress of paniek of druk. Lijkt wel of er zich een soort balans in mijn lijf heeft genesteld. Tuurlijk wel stress/drukte momentjes maar het lijkt of ik meer flexibiliteit heb om daar mee om te gaan en……los te laten.
 • veel angsten zijn weg, bijvoorbeeld angst voor een gesprek, angst voor hoe het met mijn werk verder moet of angst om alleen te zijn. Mijn omgeving geeft aan dat ik rustiger ben, niet snel naar het kookpunt maar dingen rustig benader.
 • toen ik bij je vandaan kwam was ik voornamelijk heel rustig.
 • contact met mijn familie was vaak een energie lek, een eenrichtingsweg. Veel geven weinig terug……Ik heb afstand genomen voel me minder verantwoordelijk.

 

En deze opmerking van een oudere dame is mijzelf erg bijgebleven. Gedurende de sessie was het de hele tijd stil en ineens zegt ze ‘dit hoort bij jou’. … Zo mooi! Want zo voelt het ook. Het past perfect bij mijn andere manieren van werken; licht en met de handen.

 

Ben jij toe aan een nieuwe stap?

 

Lees dan hier over de Access Bars behandeling bij Praktijk 19.

 

 

 

3 antwoorden
 1. E.
  E. zegt:

  Jarenlang “storm” in mijn hoofd gevoeld, altijd onrust. Na de eerste behandeling was de storm gaan liggen in mijn hoofd. De eerste keer daarna dat ik weer een stressdag had, voelde ik het in mijn borst maar niet meer in mijn hoofd. Voelt goed, ik ben rustiger geworden. Inmiddels tweede behandeling gehad en er gaan zeker weten nog een aantal volgen!

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *