“Ach je moet maar zo denken, je zult nooit een zondagskind worden.”

BOOS werd ik vandaag bij het horen van dit zinnetje!

 

Vandaag was ze bij me voor een vierde behandeling. Actieve jonge vrouw in haar herstel van psychisch trauma. Huisarts, psycholoog en medicatie heeft ze inmiddels gehad. Nu zelfstandig en actief op zoek naar wat ze verder nog nodig heeft voor haar herstel en de stress die ze nog voelt. Waaronder de stress in haar lichaam. En zo kwam ze bij mij terecht voor behandelingen met de Bowen techniek.

Vandaag haar vierde behandeling. Al mooie vooruitgang geboekt, zowel lichamelijk als mentaal. Ontspanning, sneller herstel wanneer er iets is gebeurd, diepere ontspanning in haar lijf en tevens beter slapen.

Aan het einde van de behandeling komt ze nog met een verhaal waarin ze ineens verteld dat de psycholoog bij haar gesprek tegen haar had gezegd ‘Ach je je moet maar zo denken, je zult nooit een zondagskind worden’. En na tien tellen dringt er tot me door wat deze psycholoog zei en voel meteen wat dit met mijn cliënt heeft gedaan. Ik voel mijn eigen hartslag en ademhaling omhoog gaan en voel me steeds bozer worden, bijna furieus! Ik vertel haar wat deze woorden met mij doen en hoe ík er naar kijk.

Iedereen maakt dingen mee in zijn leven groot en klein…. Maar wat is groot en wat is klein? Wie oordeelt daar over? Iedereen beleeft en verwerkt alles op zijn of haar manier en alles is goed. Ik vertel haar over hoe ik haar zie. Vertel haar met voorbeelden waarom ik vind dat ze zo krachtig is in mijn ogen. Ik vertel haar over dat iedereen altijd een keuze heeft. Wat licht en zwaar voelen betekent en welke keuze je dan hiermee kan maken, enzovoort…. Ik geloof dat ik een betoog heb gehouden van 5 minuten.

Ze keek me opgelucht aan en zei: ‘ik ben blij dat je me dit zegt, want ik begon er al in te geloven, dat ik..… ’ ‘Hup overboord ermee!’ En ik zie de ontspanning, opluchting en rust in haar ogen.

Bij het aantrekken van haar jas verteld ze zowel opgelucht als beduusd: ‘Ik vond het ook al zo raar, want mijn kracht is juist wat mij zover heeft gebracht, daar waar ik nu ben. En ik begon ook daar al aan te twijfelen’.

 

De kracht en impact van woorden is enorm!

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *